Extrém kérges fagombok

Extrém kérges fagombok
Extrém kérges fagombok
Extrém kérges fagombok
Extrém kérges fagombok
510 Ft

Ezek a különleges gombok mind egyedi darabok.
Átmérőjük 4,5 cm fölötti.

Részletek

Mind formájuk, mind méretük különleges és extra nagy.

 

Ezeket a gombokat elsősorban táskára csat helyett, illetve olyan ruhadarabokra ajánlom, ahol mindössze egy darab gomb biztosítja a záródást.

 

Mivel szívügyem a fenntarthatóság és a hulladékmentesség, ezért a gombok változatos alapanyagú metszési hulladékból, vagy kiszáradt fák ágaiból készülnek, speciális szárítási és szeletelési eljárással.Igyekszem olyan eljárásokkal dolgozni, aminek köszönhetően a legtöbb fafajta megőrzi a kérgét.


A lehető legnagyobb mértékben kerülöm a durva vegyszereket, ezért lakkozás helyett bio minősítésű felületkezelő olajokkal és viaszokkal kezelem a gombokat, hogy vízállóvá és tartóssá tegyem azokat a mindennapi használat igénybevételeinek megfelelően.

Minden egyes gombnak több hónapra van szüksége, hogy a kezedbe foghasd és felvarrhasd az elkészült holmira. Az ágak legalább fél évig száradnak, mielőtt felszeletelnénk, majd így is tovább szárítjuk a korongokat. Csak az épen maradt szeletekből lesz gomb. Ezeket a szeleteket kézzel a kívánt formára csiszolom.
A csiszolási folyamat több lépcsős, különböző finomságú csiszolóvásznakkal érem el a kívánt felületet.
Ezután gomblyukat fúrok rájuk és olajjal vagy viasszal felületkezelem, hogy kiemeljem a fa természetes szépségét és a tartóssá tegyem. Ezután a megszáradt olajos felületet polírozom.

Adatok
Alapanyag
fa
Szín
Vegyes (világosbarna, középbarna, sötétbarna)
Cikkszám
ET675676
A vásárlás után járó pontok
51 Ft