"Teknős" gombok

"Teknős" gombok
"Teknős" gombok
"Teknős" gombok
"Teknős" gombok
"Teknős" gombok
"Teknős" gombok
Kivitel
360 Ft

Beleszerettem egy speciális gomb készítési eljárásba, így születtek meg a "teknős" gombok. Ezeknek a teknős páncéljához hasonlóan domború a felületük és polírozottak. Így csodás fényük is van a tükörsima felületük mellett.

 

Részletek

Mivel szívügyem a fenntarthatóság és a hulladékmentesség, ezért a gombok változatos alapanyagú metszési hulladékból, vagy kiszáradt fák ágaiból készülnek, speciális szárítási és szeletelési eljárással.Igyekszem olyan eljárásokkal dolgozni, aminek köszönhetően a legtöbb fafajta megőrzi a kérgét.


A lehető legnagyobb mértékben kerülöm a durva vegyszereket, ezért lakkozás helyett bio minősítésű felületkezelő olajokkal és viaszokkal kezelem a gombokat, hogy vízállóvá és tartóssá tegyem azokat a mindennapi használat igénybevételeinek megfelelően.

Minden egyes gombnak több hónapra van szüksége, hogy a kezedbe foghasd és felvarrhasd az elkészült holmira. Az ágak legalább fél évig száradnak, mielőtt felszeletelnénk, majd így is tovább szárítjuk a korongokat. Csak az épen maradt szeletekből lesz gomb. Ezeket a szeleteket kézzel a kívánt formára csiszolom.
A csiszolási folyamat több lépcsős, különböző finomságú csiszolóvásznakkal érem el a kívánt felületet.
Ezután gomblyukat fúrok rájuk és olajjal vagy viasszal felületkezelem, hogy kiemeljem a fa természetes szépségét és a tartóssá tegyem. Ezután a megszáradt olajos felületet polírozom.

Adatok
Alapanyag
Uszadékfa
Szín
Vegyes (világosbarna, középbarna, sötétbarna)
Méret
3 cm
Cikkszám
ET764421
A vásárlás után járó pontok
36 Ft
Min. rendelhető mennyiség
4 db