Itt kezdd!

Itt kezdd!

 

A legkevésbé sem szokványos univerzumba kerültél, amikor megtaláltad az enico treasures világát!

Azért dolgozom, hogy megismerd, megszeresd és el tudj merülni a fonás és az elemi szálak világában.

 

Az elemi szálakból, amik növényi, állati, vagy a természetes alapú mesterséges szálak lehetnek egészen különleges csodákat tudsz alkotni. Mindannyian ismerjük a boltban kapható fonalakat, ezeket kis túlzással a világ minden táján, bárki leveheti a polcról és alkothat belőle valamit.

 

Ám a fonás csodás képessége és világa olyan kapukat nyit meg előtted, amin csak kevesen lépnek át. Ezen a kapun átlépve a kézzel festett alapanyagok segítségével minden egyes alkotásod teljesen egyedi lesz: az alapanyagtól; az időtől, amit az alkotással töltesz; a figyelemtől, amit az alkotásra fordítasz; az úttól, amin keresztül még jobban megismered magad és elmélyülsz saját lényed csodájában. Olyan ez, mint a Himalája, oda is csak kevesen jutnak fel!

Engedd, hogy fogjam a kezed ezen az úton, és segítsek eligazodni az alapanyagok, eszközök között!

 

Jómagam több mint hat éve foglalkozom a fonással. Kicsit rendhagyó módon kerültem ebbe a világba, mert orsókat – jó orsókat – kellett készítenem egy felkérésre. A faipari tudás nem volt kérdéses, de ahhoz, hogy jó eszközt tudjak készíteni sok kérdést kellett feltennem és sok tapasztalt fonót megkérdezni, hogy nekik mitől jó egy eszköz. Ezeknek a tapasztalatoknak az esszenciáját „gyúrjuk bele” minden egyes darabba. Ennek a tudásnak és tapasztalatnak az eredményeit látod a termékeinken. Mivel magam is használom ezeket az eszközöket, pontosan tudom, hogy mire figyeljek, amikor egy-egy új terméken dolgozom, tudom, hogy mit keresel, mire vágysz és milyen eszköz lesz az, ami „szinte magától fon”, ahogy írta az egyik törzsvásárlóm, a legújabb orsóját jellemezve. Ne higgy nekem, kérdezd azokat, akik használják az eszközeinket, akik egymás között ajánlják az orsóinkat, mint origót a fonni vágyó társaiknak.