Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Szenvedsz az ajándékvásárlási kényszertől? - így keress ajándékot a barátnődnek, feleségednek

eni.co treasures
eni.co treasures
2020.11.29 16:19

Lassan a körmünkre ég a karácsonyi készülődés, miközben szembe kell néznünk annak lehetőségével, hogy egyre bizonytalanabb a tágabb család körében a személyes átadás lehetősége, de még azzal is, hogy személyesen tudjuk megvenni a vágyott holmikat. Dupla nyomás ez, főleg, ha nőknek akarunk vásárolni! 

A nők - már aki - időben kezdi a felkészülést, egész évben figyel, jegyzetel, és amint megtalálja a megfelelő ajándékot: lecsap, mint gyöngytyúk, arra a bizonyosra….  És elteszi, jó estben azt is tudni fogja, hogy hova. Én jártam már úgy, hogy anyukámmal karöltve megtaláltuk apukámnak a tökéletes karácsonyi ajándékot és eltettük. Aztán eltelt a karácsony, ajándék nélkül, mert sehol(!) nem találtuk. A következő nyár végén elő is került valami egészen lehetetlen helyről.

A férfiak más tészta, a legtöbbükre a random, kétségbeesett kapkodás jellemző az ünnep előtti utolsó héten. Persze, tudom, rád nem ez jellemző! És ezért minden nőnemű rokonod iszonyú hálás, hidd el! 

DE van még valami, amiért rettentő hálásak lennének a nők! Mégpedig, ha nem vennél több konyhai (vagy bármilyen) robotgépet karácsonyra. (Hacsak nem kérte kifejezetten ezt.) Az év nagy részében az átlag nő baromi sok időt tölt a konyhában, és hidd el, legtöbbször tökre nem dob fel minket, hogy ahelyett, hogy olvasnánk, hobbiznánk, menzás nénit játsszunk. Ha karácsonykor is egy gépet kapunk, az kb azt sugallja, hogy lehetne még egy kicsit több figyelmet fordítani a család élelmezésére - ez a kösz, b..g kategória. A pasik sem bírják a zokni-dezodor kombót, visszafelé is ilyenek ezek a dolgok. 

Sokszor hallotta már mindenki, hogy milyen jó lenne a nők fejébe látni. A nők is erre vágynak, hogy végre valaki ráérezzen, hogy mire vágynak, a pasik pedig tudni szeretnék, hogy mi is jár a fejünkben. Tiszta nyereség lenne mindenkinek, ugye? :) 

Magam is nézem évek/évtizedek óta a családom ajándékozási szokásait (a magamé sem jobb sokszor az átlagnál, de igyekszem) és csak ritkán van meg a wow élmény, és el nem tudom mondani, hányszor hallottam már a vásárlóimtól, hogy megveszem magamnak, mert úgysem ilyesmit kapok. Hogy mire is gondolunk ilyenkor? A legegyszerűbbre, a legnyilvánvalóbbra, ami mindekinek annyira szúrja a szemét a családban, baráti körben hogy eszébe nem jut senkinek ilyen ajándékot vásárolni nekünk: a hobbinkhoz kapcsolódó bármire! 

Ha a nő olvasni szeret, tegyél fel neki néhány ártatlan kérdést, hogy kiderítsd mi a következő kötet, amire feni a fogát. Ha imád színházba járni, biztosan tudod, melyik a kedvenc színháza, lepd meg egy jeggyel, bérlettel - akkor is, ha te a gondolattól is irtózol, hogy színházba menj vele. Elviheti a barátnőjét magával. Ha imád gyöngyözni, ajánld fel, hogy te fizeted a következő rendelését, még akkor is, ha magasan lesz a szégyenküszöbe. Ha köt és már minden tele van fonallal, hidd el, hogy a következő projekthez nincs fonala! Adj neki a kedvenc boltjába szóló vouchert, vagy fizesd ki a következő fonalvásáron beszerzett szépségeket! Ha fonni szeret, hidd el, nincs elég alapanyaga és nincs elég eszköze a fonáshoz! És ne mondd azt, hogy már annyi ilyen vacka van! Van, és? Neked is van szíved csücske időtöltésed, nem? 

Különben is, az alkotó hobbiknak sok-sok előnye van! Egyrészt feltöltődik közben a nő, tehát még lehet, hogy az élelmezésről is szívesebben gondoskodik majd. Ha feltöltődött, az idegei is kisimultabbak, így te is hasonló karácsnyi ajándékot kaphatsz. Ha elkészült a következő kötött holmi, könnyen lehet, hogy azzal a te kedvedben akar majd járni és bár ő élvezi az alkotás folyamatát, a végeredménybe belekötött, belefont szeretet mégiscsak téged fog melengetni a hétköznapokban! 

Ha elolvastad, mutasd meg a férjednek, hogy idén olyan ajándékot kapj, ami igazán megdobogtatja a szívedet! Itt tudsz szépségeket választani a fonáshoz: https://www.enicotreasures.eu/csipkerozsikaszoszokorsok